Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    маслото за диференциали има противозадирни добавки. ползването му в скоростни кутии води до лоша работа на синхронизаторите.
    маслото за чисти скоростни кутии /като това на бмв/ не предпазва диференциала.
    когато кутията е трансаксел, трябва да се ползва комбинирано масло.
    тутела не бих си купил. тя още на хартия е слаба, а не е и евтина.
    Това за маслото на БМВ не е вярно.
    Една от тайните му е барон-фосфид добавка, която отсъства в почти всички други масла за скоростни кутии, а и в голяма част за диференциалните масла.
    Но да не навлизаме в тази тема. Ако не ставаше за кутии, в които има "вграден" диференциал, то нямаше да го препоръчам.

Но иначе за другото си прав - най-добре да са разделени диференциала от кутията, но за жалост при Алфа това не е така. За това използваш най-доброто масло за едното за сметка на другото. И е много по-важно да пазиш скоростите от диференциала. И за това Алфа върнаха стандарта от ГЛ-5 в по-младите си екземпляри към ГЛ-4.
    Защото много от собствениците тук ще потвърдят, че скоростите им влизат трудно, защото някой си някъде решил да слага масло за предпазване на диф., но сметките не са излязли верни и оп - проблеми.
    Last edited by BO; d.m.y г., 12:45.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Аз па карам вече близо 60К с Тутела и нямам грам ядове,дори зимата колата си включва перфектно,на есен ще сменям пак.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Аз па карам вече близо 60К с Тутела и нямам грам ядове,дори зимата колата си включва перфектно,на есен ще сменям пак.
        Можеш ли да караш да кажем с 15-20км/ч, да вдигнеш показалеца на дясната си ръка, да хванеш лоста на около "4" часа и да включиш първа без да си огънеш пръста грам?
        Това без да знам дали ти викат железният пръст. Просто като идея питам.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Можеш ли да караш да кажем с 15-20км/ч, да вдигнеш показалеца на дясната си ръка, да хванеш лоста на около "4" часа и да включиш първа без да си огънеш пръста грам?
          Това без да знам дали ти викат железният пръст. Просто като идея питам.
          Трябва да пробвам,ако това е критерии

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Пробвай с език за по сигурно
            CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
            Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
              Пробвай с език за по сигурно
              Ти мани,ама вчера пробвах-не става,леко ми се сгъна пръста.Значи Алфата не става,скоростите и маслото вътре и те не стават.

Comment

Ти мани,ама вчера пробвах-не става,леко ми се сгъна пръста.Значи Алфата не става,скоростите и маслото вътре и те не стават.
                А, баш. зАпомни го. Сега ако някой ден налееш маслото, което казах, виж каква ще бъде разликата в дъгата, която ти описва пръста.

п.п. Иначе си прав, че и двете не стават.
                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                  Пробвай с език за по сигурно
                  А аз пробвах с к_р , не става , явно ми е мек.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 159 SW TI-ex
                  Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
                  http://www.facebook.com/VenturaGarage

Comment

Първоначално публикувано от Guzzi Покажи съобщение
                    А аз пробвах с к_р , не става , явно ми е мек.
                    Тва щот не сте карали хавтоматъ....
                    ...ма там маслото бая по-скъпо деба......
                    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                      Тва щот не сте карали хавтоматъ....
                      ...ма там маслото бая по-скъпо деба......
                      Че той Венци всеки ден си кара хавтоматъ

Comment

Че той Венци всеки ден си кара хавтоматъ
                        Знам бре,ама не е Алфа.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• някой има ли представа тази лайсна как се сваля и дали се подменя с нова?
                          Attached Files
                          sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
                            някой има ли представа тази лайсна как се сваля и дали се подменя с нова?
                            Ако става въпрос за черната пластмасова просто се вади , като леко с плоска отверка или нещо от сорта надигнеш края .Няма нищо сложно , просто гледаш да не надереш боята отдолу.Поне на седан като моя е така.Няма смисъл да я сменяш с нова , освен ако не е сдала багажа и да пада в движение , което не ми се вярва.
                            Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                              Ако става въпрос за черната пластмасова просто се вади , като леко с плоска отверка или нещо от сорта надигнеш края .Няма нищо сложно , просто гледаш да не надереш боята отдолу.Поне на седан като моя е така.Няма смисъл да я сменяш с нова , освен ако не е сдала багажа и да пада в движение , което не ми се вярва.
                              точно за нея става въпрос пак почна да ми влиза вода и ще се наложи май да се сменява
                              sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
                                точно за нея става въпрос пак почна да ми влиза вода и ще се наложи май да се сменява
                                Според мен тая лайсна е просто декоративна и ако влиза вода , проблема не е в нея , тя няма как да я спре , а някъде по купето или стъклата.
                                Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Working...
                                X